Arta din România

Fake Biennial Bucharest, Anca Benera

Posted in Secolul XXI by artistiromani on October 28, 2008

 

O prezenţă “obligatorie” în arta contemporană din Bucureşti este Anca Benera, un artist vizual cu o capacitate creativă enormă care a reuşit sa umple galerii, muzee sau chiar oraşul cu interpretari aduse spaţiului public:pin-urile din Parcul Kisseleff- “Network”, ‘gustul’ local în “Balkan Fragrance”.

Umorul urban, bine ancorat în realitatea momentului,  rămane central pentru lucrările sale, vizibil in: “Rabbit’s Game” (un joc criminal), “Freacă Menta” (“Rubbing mint”), “Glove for one finger”.

‘Intervenţia’ sa la Bienala Tinerilor Artisti cu propria incluziune a unei bienale – “Fake Biennial Bucharest” – transformă Bucureştiul într-un creator involuntar şi, în ipostaza asta, credibil, de artă. Orasul deja host pentru două bienale care au loc in acelasi timp mai absoarbe astfel înca una, care poate sa convingă publicul. Erwin Wurm, Daniel Buren sau Jeff Koons “semnează” niste lucrari care se deduc printr-o morfologie vizuala ca stil propriu fiecăruia, lucrări găsite şi izolate în continua “re-constructie” a oraşului.   

‘Replica’pt lucrarea lui Andrei Cădere mi se pare deja un icon. 

 

  – bastonul lui Cădere, o coadă de mătură în viziunea Ancăi Benera

 

 

Site-ul creat impreuna cu Arnold Estefan – http://www.conjoint.ro/  aduce ca spaţiu de portofoliu un mediu neverosimil dar care exprimă personalitatea artistului.

Tagged with:

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: