Arta din România

Anaid Art Gallery – prezintă „Generation Djihad” semnată TARA

Posted in expozitii by artistiromani on March 16, 2009

generation-djjihadafis

Joi, 19 martie 2009, ora 19.30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Generation Djihad” semnată Tara. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 19 martie – 17 aprilie 2009.

Conferinta de presa va avea loc in cadrul expozitiei la Anaid Art Gallery la ora 17.30.

Tara, cel mai controversat artist român va redeschide sezonul expoziţional de la Anaid Art Gallery, cu proiectul „Generation Djihad”. După seria de expoziţii „Black Rumania”, „Apocalyptic for Everybody”, „Finis Mundi” din România şi „Into the Night of Loneliness”, ce a avut loc în Germania, la Bochum; Tara se reîntoarce cu o nouă expoziţie virulentă la adresa teatrelor de război din lume.

Generation Djihad este o expoziţie despre masacrele din lumea în care trăim. Este o expoziţie despre război, terorism, conspiraţie, radicalitate.

Profund marcat de ceea ce citeşte şi urmăreşte în media, de masacrele televizate şi de războaiele devenite parcă simple reclame sângeroase, Tara propune o serie de 60 de desene virulente la adresa conflictelor armate din lume.

Sondând raportul dintre victima şi agresor, Tara poate părea adesea părtinitor, crud, subiectiv; însă el nu este niciodată indiferent, el nu trece nepăsător.

Fie că este vorba de un conflict armat, fie că este vorba de un război imaginar sau de un zbucium interior, expoziţia Generation Djihad descrie o stare de fapt, descrie lumea în care trăim şi societatea care ne înconjoară.

Expoziţia Generation Djihad nu doreşte să impună o ideologie, nu susţine o instanţă morală, nu dă verdicte şi nu constituie o dezbatere politică; este pur şi simplu un act artistic care vorbeşte despre agresiune.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11-19, sâmbăta între orele 10-18. 

 

Curator: Diana Dochia

Str. Slobozia, Nr. 34, sector 4,

040524 Bucureşti, România
Tel: + 4 021 337 11 87 Fax: + 4 021 336 60 56
E-mail: contact@anaidart.ro; http://www.anaidart.ro

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] abia a inceput! Maine, dupa o scurta vizita la Anaid (simt nevoia sa revad, in liniste, expozitia Generation Djihad a lui Sorin Tara) urmeaza Vlad Nanca. Expozitia My Space la Palatul Universul (str. Brezonianu nr. […]


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: