Arta din România

week-end alternativ – de arta

Posted in expozitii, Secolul XXI by artistiromani on March 20, 2009

p10509061

Mi-am inceput week-end-ul in Galeria 29, spatiul expozitional amenajat de Mircea Nicolae, in propria sufragerie.  Am ajuns aici a doua oara, iar spatiul – mult mai familiar de aceasta data- a devenit mult mai atractiv. Totul este un joc, foarte pop si foarte atractiv! Exact ca acum doua saptamani, expozitia a fost gandita in miscare. Intri in sufragerie, unde te intampina o masa de oameni. Fiecare cu un pahar de vin in mana, asteptand momentul culminant: tragerea la sorti pentru impartirea lucrarilor.

p1050919

Dupa Tudor Ene, in galeria sufragerie, a fost invitata sa expuna si sa daruiasca: Alina Samoschi. “Pufarine”. M-a intrigat titul, asteptam cu nerabdare sa vad expozitia. Surpriza? Pufarinele reprezinta organul genital, al unor schite de nud feminin –  desenate cu stiloul pe carton. Ramele albe, groase, trasforma lucrarile in niste tavi aparente – obiecte de uz caznic daca vreti (par sensibile, nu le-as sugera sa le utilizeze, asa, celor 10 castigatori). Mircea, curatorul expozitiei, s-a declarat foarte multumit de trasformarea lucrarilor prin aceasta rama: ”In acel moment conturul neglijent s-a transformat intr-o imagine de o puritate cu totul estetica”.

Ma opresc aici cu detaliile despre expozitia Alinei Samoschi din apartamentul 29, deoarece, luni la 21, MTV Romania, va oferi un reportaj amplu & edificator. 😉

 

 3 12 6

Week-end-ul abia a inceput! Maine, dupa o scurta vizita la Anaid (simt nevoia sa revad, in liniste, expozitia Generation Djihad a lui Sorin Tara) urmeaza Vlad Nanca. Expozitia My Space la Palatul Universul (str. Brezonianu nr. 23-25). Bineinteles, abia astept s-o vad. Vlad mi s-a parut intotdeauna foarte creativ! Detalii despre expozitie aici.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: