Arta din România

d-gallery

Posted in expozitii by artistiromani on May 25, 2009

[d]GALLERY  >>>>>  Str. Theodor Burada 12, Bucureşti Bucharest Deschis Open: marţi > sâmbătă Tuesday > Saturday 15:00>19:00 info.dgallery@gmail .com

 

[d]GALLERY este o galerie de tip “artist-run space”. O galerie pentru tineri artisti si pentru arta noua, fara pretentia de a fi un spatiu exclusiv experimental, dedicat generatiilor care apartin globalizarii ca factor determinant, interconectivitatii virtuale si informatiei libere.
Momentul actual si societatea contemporana cu avatarurile sale reprezinta coordonatele logistice intre care artistii acestei galerii isi situeaza explorarile si isi gasesc inspiratia, pastrand o nostalgie pentru primele elemente consumeriste devenite icons in anii 90.
Conceptul din spatele galeriei este asemeni artistilor pe care ii va promova, intr-o continua transformare, flexibil, fara intentia de a deveni o rampa de lansare ci doar un spatiu “artist-friendly”.
Galeria isi propune promovarea artistilor si proiectelor de grup care sunt actuale, originale prin subiect sau realizare; in viitorul apropiat urmeaza a fi lansat website-ul galeriei pe care se va face apel de proiecte si colaborari pentru artisti si curatori.

F1rst sample, este o prima mostra de arta tanara si in acelasi timp expozitia care inaugureaza [d]GALLERY.

Vernisaj > Marti(26.05) > 19:00

ARTISTI: Adrian Preda, Amalia Dulhan, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, George Anghelescu, Stefan Ungureanu, Alina Spatariu, Doina Roman, Iulia Morcov, Radu Tartan, Ioana Ursa, Zanga

Formatul patrat al lucrarilor, un metaforic “thumbnail” supradimensionat al creatiei lor actuale, este singurul element de legatura intre lucrari, expozitia neavand o tema comuna ci fiind un pretext pentru a le oferi ocazia de a expune impreuna, intr-un spatiu nou, dedicat lor si altor artisti tineri.
Din considerente personale, au fost invitati sa expuna artisti care au un background comun. Asemanarile dintre lucrari (fie ca e vorba de tehnica, subiect sau cromatica) sunt pura intamplare si pot fi catalogate ca dovezi ale educatiei comune sau a mediului comun in care s-au format.
“F1rst sample” este totodata un concept propriu de a promova tinerii artisti, urmand a fi reluat in viitor (prin expozitii de grup din seria “sample” urmate de expozitii individuale selectate).

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: