Arta din România

young romanian art #12

Posted in Uncategorized by artistiromani on October 25, 2009

girbovanSambata, 24 octombrie 2009, la ora 16.00 se va deschide expozitia cu numarul 12 din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘youngsters’ si include lucrari de Bogdan Garbovan si Malina Ionescu. Fotografia inregistreaza realitatea. Asta pare sa fie misiunea ei, inca de cand a aparut ca mediu.

Ceva aproape stiintific o anima, o nevoie de a descoperi lumea, pana in cele mai mici detalii. O imagine pare sa fie dovada ultima. Iar aceasta afirmatie e o intreaga mitologie. Bogdan Garbovan si Malina Ionescu par sa fie de partea unui asemenea adevar. Amandoi cauta o anume obiectivitate, vizibila in metoda de a fotografia, care produce in ambele cazuri cate o serie de portrete ale unor adolescenti.

Ambii prezinta faptele, asa cum sunt. Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie – octombrie 2009.

Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009. young-romanian- art.blogspot. com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: