Arta din România

Pisica Patrata lanseaza primul album de street art romanesc

Posted in Uncategorized by artistiromani on January 13, 2010

Joi, 21 ianuarie, la ora 18.00, in Cafe Verona (SubCarturesti), Alexandru Ciubotariu lanseaza in editie limitata la editura Vellant primul album de street art romanesc – Pisica Patrata. Despre album si aventura intocmirii sale vor vorbi, alaturi de autor, jurnalista Daria Ghiu (care semneaza si prefata cartii) si directorul editurii Vellant, Dan Plesa. In timpul lansarii, Alex Ciubotariu, cunoscut pasionatilor de street art si sub numele de Ciubi sau Pisica Patrata, va acorda celor prezenti un autograf special: un desen original marca pisica patrata.

Albumul, aparut cu sprijinul agentiei de publicitate Graffiti BBDO, aduna laolalta mostre ale trecerii pisicii patrate prin Bucuresti, Constanta sau Chisinau si ii ofera cititorului ocazia de a (re)vedea atat desene noi, cat si lucrari care nu se mai regasesc pe teren, fiind sterse de autoritati sau dezlipite de cei care au vrut sa ia acasa creatiile lui Ciubi.

O forma de luare in stapanire a spatiului urban, prin resemnificarea acestuia cu ajutorul spray-ului, a colajelor si a vopselei, lucrarile din Pisica Patrata arata o alta fata a oraselor pe care credeam ca le cunoastem. Eu vreau sa infrumusetez orasul, nu sa-l vandalizez, spunea intr-un interviu autorul volumului. Iar fotografiile incluse in acest album demonstreaza ca orice colt abandonat, nefolosit si golit de sens al orasului poate fi salvat de la monotonie prin transformarea sa intr-un reper urban cu o identitate desenata.

O interventie salvatoare si reparatorie in spatiul public, personajul pisica patrata a devenit emblematic pentru street art-ul bucurestean. Cap patrat, dinti ascutiti, fata vesela ori furioasa, trista, vag incomodata, inghesuita pisica patrata poate fi admirata de-acum incolo nu numai in oras, ci si in biblioteca.

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
office@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: