Arta din România

Din nou, despre Bernard Boutet de Monvel si nasterea Art-Deco la Muzeul Zambaccian

Posted in Uncategorized by artistiromani on February 8, 2010

Se reia conferinţa Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l’art deco

Datorită numărului mare de solicitări, conferinţa Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l’art deco, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, va fi reluată miercuri, 10 februarie, ora 18.30. Conferinţa are loc la Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian nr. 21A, cartier Dorobanţi) şi este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti. Conferinta va fi in limba franceza.

Intrarea este liberă, dar datorită numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Bernard Boutet de Monvel (1881-1949), cunoscut astăzi pentru peisajele urbane deosebit de minuţioase ale New-York-ului realizate la sfârşitul anilor ’20 şi la începutul anilor ’30, sau pentru tablourile pictate în Maroc în 1918, a fost, înainte de primul război mondial, portretistul sportsmen-ilor şi al personajelor dandy din epocă. Stéphane-Jacques Addade îşi propune să prezinte unul dintre aceste portrete, realizat în 1909 în Place de la Concorde din Paris.

Aceasta este a doua conferinţă, dintr-o serie de patru, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate în luna octombrie 2009 de către Muzeul Naţional de Artă al României şi asociaţia Prietenii MNAR.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: