Arta din România

Alexandrina Hristov @ Clubul Taranului

Posted in expozitii by artistiromani on February 27, 2010

Alexandrina te asteapta luni, 1 martie, incepand cu ora 19.00, la Clubul Taranului, pentru a intampina primavara cu picturi romantice si tolbe… fermecate.

Artista va prezenta publicului ultimele sale creatii si totodata va expune prima sa colectie de tolbe, intitulata “Sirin”. Te asteapta o lume de poveste, in care muzica, pictura si moda sunt prezente in viziunea originala a Alexandrinei.

Expozitie de pictura si de `tolbe` (genti)

Pe 1 martie, Alexandrina Hristov isi da intalnire cu publicul nu pentru un concert, asa cum suntem obisnuiti, ci pentru vernisajul unei expozitii originale de pictura si de tolbe. In perioada 1 – 15 martie, la Clubul Taranului vor fi expuse cele mai noi creatii ale artistei.

Alaturi de picturi vei putea admira si o serie de tolbite din colectia “Sirin”, inspirata din mitologia slavona si folclorul rusesc, care vine in completarea identitatii artistice a Alexandrinei.

Sirin este femeia-pasare (jumatate pasare – jumatate femeie) care aduce fericirea, iar cantecul ei divin alunga tristetea. Tolbele sunt confectionate manual de artista, din materiale frumoase, aduse din orasul sau natal, Chisinau.

Prima geanta a fost creata mai mult din amuzament, insa incet incet pasiunea pentru accesorii a Alexandrinei a determinat-o sa si le creeze singura. De altfel, artista isi concepe singura vestimentatiile originale si indraznete cu care am vazut-o in ultima perioada.

Ador accesoriile, pantofii. am confectionat multe obiecte, mai mult sau mai putin practice, pe care nu neaparat le-am si purtat. :)) prima tolbita am cusut-o din amuzament, mie-mi place sa cos si sa brodez, sa tricotez. Mi-a placut rezultatul, asa ca am decis sa fac mai multe tolbite. Sunt si haine, dar deocamdata le port doar eu. Cand fac ceva, ma straduiesc sa ajung la rezultatul final care m-ar multumi pe mine in primul rand, nu ma gandesc niciodata cui i-ar placea acest obiect, fie ca e tolbita, fie ca e tablou. Nu stiu cine o sa le poarte. Cineva ca mine, probabil… declara Alexandrina.

Un alt element de noutate al expozitiei il reprezinta decorurile, care vor insoti de acum incolo toate spectacolele Alexandrinei.

Expozitia de pictura de la Clubul Taranului contine lucrari mai vechi, cunoscute deja publicului roman, dar si lucrari noi, create in 2010.

Acestea pot fi achizionate prin intermediul licitatiilor organizate de Artmark, de pe galeria online gazduita de blogul artistei http://www.alexandrinahristov.blogspot.com. Lucrarile sunt listate pe blogul artistei, iar preturile, bineinteles, variaza in functie de lucrare.

Sursa: BestMusic.ro.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: