Arta din România

MOSTRA @ UNAgaleria

Posted in expozitii by andreeadobre on March 4, 2010

Square Media alături de Epson Romania şi de UNAgaleria
vă invită la

MOSTRA

expoziţia de lansare Digigraphie®– singurul certificat de calitate şi autenticitate al fotografiei de artă
Nicu Ilfoveanu, Bogdan Bordeianu, Vlad Petri, Bogdan Girbovan, Michele Bressan şi Lucian Bran expun o selecţie de lucrări în editii limitate, din serii în lucru, pentru prima dată arătate public.

vernisaj şi instrucţiuni de folosire: miercuri 10 martie / între orele 18-20
UNAgaleria, g-ral Budişteanu 10

—————————

Digigraphie® este lucrarea imprimată pe o hartie certificată Epson, folosind tehnologie profesionala Epson Stylus Pro în 8 culori. Lucrarea este numerotată şi semnată de către artist, ştampilată de atelierul de producţie şi însoţită de certificat de calitate. Alături de garantarea rezistenţei culorilor şi a suportului (conform testelor între 60 şi 100 de ani), se garantează şi reproductibilitatea în condiţii tehnice identice.

Destinat în mod preferenţial artiştilor şi atelierelor de print, dar şi muzeelor sau galeriilor de artă, Digigraphie® reprezintă o iniţiativă Epson şi a fost lansat în 2003 la centenarul Expoziţiei de Toamnă de la Galeria ULUS (fosta Iugoslavie).

—————————

Prin atelierul Square Media, începând din toamna 2009, acest program ajunge şi în România, oferind astfel un suport tehnic profesionist discuţiilor despre meşteşugul imprimării fotografiei de artă.

De ce avem nevoie de un certificat pentru fotografia de artă? Ce diferenţiază un print oarecare de imprimarea specifică a unei lucrări de artă? Am pornit de la aceste întrebari şi am devenit laborator certificat Digigraphie®. Această deoarece un atelier de producţie a operei de artă sau chiar a reproducerii muzeale este mai mult decat un print shop. Este un spaţiu de lucru, un loc al dialogului cu echipa grafică, al deciziilor tehnice ce vor determina obiectul final.

Ştampila şi marca Digigraphie® contribuie astfel la individualizarea atelierului de producţie şi constituie garanţia durabilităţii tehnice dar şi a credibilităţii profesionale. Reprezintă, de asemenea, un argument important faţă de curator, galerist şi faţă de colecţionarul de artă.

—————————

Expozitia va ramane deschisa pana in 18 martie.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: