Arta din România

Artista Silvia Trăistaru, finalistă si castigatoare a unui Premiu special ARTE LAGUNA

Posted in Secolul XXI by artistiromani on March 15, 2010

Seara de gală şi ceremonia de premiere a câştigătorilor celei de-a IV-a editie a Premiului Internaţional “Arte Laguna” a avut loc, sâmbătă, 6 martie 2010, la Veneţia, în spaţiul expoziţional Tese di San Cristoforo (zona Arsenale din Veneţia).

Lucrarea Silviei Trăistaru, “My Mom at a funeral”, a fost selectată ca finalistă pentru cea de-a IV-a ediţie a Premiului Internaţional “Arte Laguna”, la secţiunea pictură, din peste 7.000 de aplicaţii si apoi castigatoare a unui Premiu special, constand intr-o expozitie colectiva la Institutul Italian de Cultură din Viena (perioada 12-28 aprilie 2010) si o expozitie colectiva la  Institutul Italian de Cultură din Praga (perioada 20 mai – 3 iunie 2010).

Participarea Silviei Traistaru la eveniment s-a realizat si cu sprijinul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Premiul Internaţional “Arte Laguna” este decernat în urma unor concursuri cu participare internaţională, destinate artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006 de Asociaţia MoCA – Studio Arte Laguna.

Silvia Trăistaru, născută pe 12 februarie 1979, locuieşte şi lucrează in Bucureşti si Algarve, Portugalia. A absolvit Liceul de Arte “Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte – Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Departamentul de Conservare şi Restaurare. A avut o expoziţie personală la Bucharest Financial Plazza şi a participat la mai multe expoziţii de grup, dintre care, cea mai recenta este: Cursul experimental de arta contemporana si expozitia ´´Mobilehome´´ in Portugalia, curatoriata de Nuno Faria; in 2009, lucrarea ´´My Mom at a Funeral´´a fost selectata ca finalista in concursul international  ´´The Artist´s Magazine 26th Annual Art Competition´´. Lucrarile ei se gasesc in colectii private din Romania, Franta, Italia, Germania, Olanda, SUA, Canada.

Pentru mai multe informatii, va rog sa accesati pagina web:

http://www.artelagunaprize.com/index.php/winners/collective-exhibitions.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: