Arta din România

CIV: Dan Perjovschi S.A.

Posted in Secolul XXI by artistiromani on March 28, 2010

Dan Perjovschi S.A. *
31 Martie – 30 Aprilie 2010
Deschidere: Miercuri, 31 Martie ora 19.00

Dan Perjovschi S.A.* constituie un prim capitol dintr-o serie de expozitii-concept, grupate generic sub titlul 1990-2010, a caror sursa de investigatie este conditia prezenta a scenei de arta din Romania si felul in care aceasta s-a (re)prezentat si se (re)prezinta in acest interval.

1990-2010 se detaseaza de perspectiva totalizatoare a expozitiei de grup optand pentru specificitatea unor proiecte individuale, articulate in jurul unor istorii, experiente, documente, ce traduc secvential modul in care noua constructie a sferei sociale si politice romanesti a modificat/ modifica inca campul practicilor artistice, institutionale si teoretice locale.

Proiectele, propuse de actori/jucatori ai scenei de arta RO, artisti din generatii diferite, pun in evidenta liniile de continuitate şi discontinuitate ale unui comportament cultural local, identifica structuri de rezistenta si formuleaza contra-istorii la cele aflate deja in circulatie.

Miza proiectului nu este de a istoriciza, ci de a re-examina, deschis si constructiv, parcursul si principiile in jurul carora aglutineaza scena de arta RO, deschizand noi posibilitati de angajare si pozitionare, de filtrare a unor prioritari, urgente si necesitati.

Proiectul Dan Perjovschi S.A.* este insotit de un Supliment 22, publicat si distribuit cu sprijinul Revistei 22 si finantat de Henkel.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: