Arta din România

Din presa, despre artisti romani

Posted in Secolul XXI by artistiromani on May 6, 2010

In ultimele saptamani in presa au aparut cateva articole, cronici de expozitie si interviuri despre arta romaneasca. Sunt o lectura placuta pentru un week-end de primavara linistit!

O prima sugestie pentru lectura ar fi materialul despre Iuliana Vilsan, publicat in Romania Libera. O opera de arta vine – scenofara Iuliana Vilsan este o poveste captivanta despre viata si activitatea Iulianei, recent recompensata cu premiul Uniter pentru scenografie.

In Cotidianul, la sectiunea Arte&Popcult gasiti un articol despre o licitatie organizata la Galeriile Drout a colectiei unui istoric de arta care a preferat sa ramana anonim. Colectia include mai multe piese care au legatura cu arta romaneasca de la revistele de avangarda Integral, UNU, 75HP la desene de Brancusi si Brauner.

Cosmin Nasui scrie in Dilema Veche despre Cartierul blogurilor de arta, Daria Ghiu publica un interviu cu Dan Perjovschi, iar Neagoe ne propune o gluma dadaista in textul Vidanj.

Prin Observator cultural merita citite articolele 10 pentru deceniul X, Arta angajata social, politic, civic si ideologic, Razboiul impotriva razboaielor, O teatrologie a caricaturii de razboi si multe-multe altele.

Pe modernism.ro exista un serial despre arta contemporana care ar merita urmarit. Tot de aici aflam despre moartea lui Avigdor Arikha, un artist roman plecat in exil din cauza Holocaustului.

Lectura placuta!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: