Arta din România

Anaid Art Gallery – prezintă „Micro/Macro” semnată ILEANA DANA MARINESCU

Posted in expozitii, Secolul XXI by artistiromani on May 10, 2010

  Sâmbătă, 15 mai 2010, între 20.00 – 02:00, în cadrul Nopţii Muzeelor va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Micro/Macro” semnată Ileana Dana Marinescu, curator Olivia Niţiş. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 15 mai 2010 – 5 iunie 2010.

     Micro/Macro semnată Ileana Dana Marinescu este o expoziţie concepută ca o instalaţie prin care artista priveşte lumea prin lupă sau sub lupă. Mico/Macro este un joc estetic a unor obiecte găsite supuse unei atente analize sub lentila lupei, care măreşte sau micşorează. Micro/Macro construieşte un univers apropiat sau îndepărtat, mare sau mic, distorsionat sau contorsionat în care publicul atent la detaliile privite prin lupă, devine el însuşi pus sub lupă şi analizat.

     De o imaginaţie debordantă, făcând asocieri neobişnuite de texturi şi obiecte, la Ileana Dana Marinescu fiecare rămăşiţă a cotidianului banal este transformată în artă. Furtunuri de duş, robineţi, ochelari, cabluri, sârmă, sticluţe de parfum şi fluturi de sticlă, mulţi fluturi de sticlă conturează o nouă ordine poetică dezvoltând o originalitate a unui nou tip de intimitate.  

     Expoziţia instalaţie Micro/Macro a artistei Ileana Dana Marinescu este o radiografiere a societăţii contemporane prin prisma obiectului banal reintegrat şi reinterpretat în cadrul unui obiect artistic. L’objet trouvée devine objet d’art ce evoluează în zona unui onirism extrem de palpabil şi firesc.

     Ileana Dana Marinescu face parte din categoria artiştilor pentru care arta contemporană înseamnă experiment, interogare, dorinţă, viaţă, bucurie.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11-19, sâmbăta între orele 10-18.  

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: