Arta din România

Sorin Neamtu @ recyclenest

Posted in expozitii by artistiromani on May 13, 2010

Miercuri, 19 mai, ora 19, galeria Recycle Nest deschide publicului expoziţia personală a artistului Sorin Neamţu.

Marea Pată se pregăteşte ca o expoziţie vulnerabilă. „Toate neputinţele mele sunt la vedere” pare să spună autorul ei – în lucrările expuse, ca şi în volumul omonim expoziţiei, lansat în seara deschiderii şi semnat de acelaşi Sorin Neamţu.
Oferind în titlul expoziţiei sale o metaforă nebuloasă, Sorin Neamţu se expune ca un pictor în criză, gata să rişte integritatea propriei producţii artistice prin acţiuni menite să-i destabilizeze patternul creativ. În consecinţă, picturii masive şi monolitice pe care o practică în mod curent i se va opune interstiţiul; solidităţii şi evidenţei i se va juxtapune dubiul; modelului stabil şi incoruptibil îi va corespunde, de astă dată, exemplul fragmentar şi tranzitoriu.
Pe vremea cînd era în Celebrul animal, Neamţu mima naivitatea şi miza pe naivitate. Stupoarea pe care încerca s-o provoace era de fapt seducţie. Acum, Neamţu nu vrea să placă, nu caută complici şi intimitate, nu ştie să consoleze.
Toate întrebările şi răbufnirile artistului se vor înfăţişa, în Marea pată, deloc sau foarte puţin atenuate. Iar martorii acestor dubii, privitorul şi cititorul Marilor pete, se vor simţi poate agresaţi, brutalizaţi şi, nerecunoscînd nici un fel de îndreptăţire pedagogică, stupefiaţi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: