Arta din România

Zsolt Berszán – „Black Objects” @ Anaid Art Gallery

Posted in expozitii by artistiromani on October 25, 2010

Miercuri, 27 octombrie 2010, ora 19.30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei  „Black Objects” semnată Zsolt Berszán, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 27 octombrie – 19 noiembrie 2010.

            Zsolt Berszán este preocupat în cadrul proiectelor sale artistice de dezvoltarea unor instalaţii de mari dimensiuni apărute în urma imixtiunii dintre ştiinţă si tehnologie. Seria de Black Objects apare în urma folosirii unor materiale de ultimă generaţie în cadrul conceperii şi realizării operei de artă ce conduce la o interogare, atât asupra mediului în care trăim, cât şi asupra modului în care aceste elemente comune, banale subliniază o idee, un proiect, un concept artistic.

            Proiectul „Black Objects” a lui Zsolt Berszán devine astfel o interogare a bipolarităţii corporale în faţa descompunerii organice. Zsolt Berszán foloseşte o serie de materiale industriale ca : siliconul negru, spuma poliuretanică, aluminiu, betonul, asfaltul. Siliconul negru folosit în cadrul proiectelor artistice a lui Zsolt Berszán devine un laitmotiv al creaţiei sale. Este cunoscut faptul că ştiinţa contemporană vede în sistemul vieţii bazat pe siliciu o alternativă la sistemul vieţii bazat pe carbon. Siliciul este al doilea element al scoarţei Pământului după oxigen, care este mai puţin reactiv decât carbonul. Siliciul este un constituent al siliconului. Siliconul este un polimer mixt organic – anorganic ce prezintă în componenţa sa siliciu, oxigen, carbon şi hidrogen. Folosirea siliconului negru în cadrul proiectului artistic dezvoltat de Zsolt Berszán aminteşte de problematica „negrului” în istoria artei moderne şi contemporane – Malevich, Richter, Rauschenberg sau Rothko.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de  luni până vineri între orele 11-19, sâmbăta între orele 10-18. 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: