Arta din România

Amintiri in (post) totalitarism

Posted in expozitii by artistiromani on November 12, 2010

CENTRUL DE INTROSPECŢIE VIZUALĂ
“Memory in (Post-)Totalitarianism / Amintiri în (post-) totalitarism”
un proiect conceput de artistul Martin Krenn
12 noiembrie – 24 decembrie 2010
http://www.pplus4.ro

deschidere: Vineri, 12 noiembrie, ora 19.00

Eveniment produs în colaborare cu Forumul Cultural Austriac. Eveniment organizat de Centrul de Introspecţie Vizuală / Asociaţia pepluspatru.

În expoziţia sa „Memory in (Post-)Totalitarianism“ Martin Krenn parcurge un traseu vizual ce înfăţişează diferite locuri istorice, monumente comemorative şi arhive ce analizează evoluţia istorică a politicilor memoriei şi istoriei în multiplele sale forme. Artistul inventariază urmele comuniste şi fasciste cu ajutorul fotografiilor si a unor serii de interviuri urmărind modul în care este remodelat spaţiul politic în societăţile post-totalitare, modul în care istoria este împărtăşită şi modul în care ne raportăm faţă de locurile comemorative.

 

Pentru prezentarea de la Centrul de Introspecţie Vizuală a fost concepută o instalaţie, prezentată pe trei canale, care acum constituie inima expoziţiei. Un colaj multifaţetat de imagini şi texte prezintă cercetarea lui Krenn, care până acum s-a desfăşurat în Bucureşti şi Sighet în România, Weimar şi Buchenwald în Germania.

Cea de-a doua parte a expoziţiei aduce laolaltă interviuri filmate cu supravieţuitorii Liviu Beris şi Oliver Lustig, care îşi amintesc experienţele din perioada Holocaustului şi discută teme şi probleme de natură istorică şi politică în România.

 

Martin Krenn

S-a născut in 1970 la Viena şi a studiat la Universitatea de Arte Aplicate şi la Universitatea de Muzică (Secţia Muzică Electronică) din Viena. Din 2002 până în 2006 a predat la Academia de Arte Frumoase din Viena. Începând cu 2006 predă la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. Krenn analizează şi discută în lucrările sale teme socio-politice. El foloseşte diferite medii precum fotografia, filmul şi internetul pentru a dezvolta proiecte care sunt prezentate în expoziţii, pe internet sau în spaţiul public.

Principala zonă de interes rămâne relaţia strânsă dintre artă şi societate. Cum intervine arta în procesele sociale? Cum este posibil prin artă să examinăm balanţa puterii şi să aducem în prim-plan noi experienţe? Ce importanţă acordă societatea artei?

http://www.martinkrenn.net

În parteneriat cu: UAP, Sato Art

Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Revista 22, Şapte Seri, Dilema Veche, Time Out, rfi, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, ZOOM.ro, Cocormediachanel, 9am, WebPR, hipmag.ro, modernism.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, neaparat.ro, ARTBOOM.ro, artactmagazine.ro, gingergroup.ro, revista Arte şi Meserii, artclue.ro.

Adresa : Str. Biserica Enei nr. 16, Bucuresti, sector 1

(lângă Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”)

office@pplus4.ro

http://www.pplus4.ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: